DISEBALIK…..Bengkel Pengurusan Emosi….


Salam..

Alhamdullillah, selesai juga Bengkel Pengurusan Emosi anjuran Sekretriat SPS kolej 2 bertarikh 5/2/10.Lega rasenye..walaupun bengkel nie bengkel yang simple tapi bagi seorang yang x berpengalaman seperti saye agak sukar juga untuk menjalankan tugas yang diberi.

Sebenarnya,program dah banyak kali kne tangguh..tarikh yang sebenar ialah pada  24/1/10.Semua nie gara2 PRK  yg dijalankan di UPM nie.Sabar jela..pastu kne tangguh lagi sbb perkara2 tertentu….atas sbb2 yang x logik rase.. ntahlah, then akhir sekali baru la boleh finalize tarikh untuk bengkel  nie..iaitu 5/2/10.

Tapi yang x best nyer tu., tempoh program kami telah di ‘cut’,dalah kne tangguh pastu kne cut plak…sye cukup x pham…ade ke program lebaih kurang 3  jam je…plan asal kiteorg nk wat waktu siang n byk slotnye..tapi ditukar kpd mlm n terlalu singkat waktunye….. pastu pengisiannye bukan dapat mengurangkan Stress n emosi pelajar yang kurang sihat… tapi lpas g bengkel ini emosi makin x stabil.. nie la yg sye trime drpd respon para peserta.

Sye sbg AJK pun makin x btul emosi nie…mengarut betul la..

tp di side yang sebalik nye..Kami AJK Pelaksana amat gembira krn progrm berlansung dgn lancar.. walaupun pengisian bengkel nie x lancar.. itu semua di luar jangkaan kami..InsyaAllah.. kami akn adakan program yang lbh baik n berkesan utk peserta in the future.

Sebagai mahasiswa, sye ade hak untuk menyatakan ketidakpuasan hati saye ,

knp BHEP selalu x luluskan aktiviti keagamaan ISlamic…?????????????????

sye ckup x pham…korg sume pham x??????

tapi kalo program2 hiburan tu sampai pagi pun x pe..progrm yang memerlukan budget yang besar tp progrm yang mengarut2 je..sye cukup  x  suke..byk bias yang berlaku..ape motif  BHEP nie..???? TNC AZALI..pe cete nie?????

nie la akibatnye..jika pucuk pimpinan pun dah x btul…terlalu byk konflik dalam pimpinan yang memalukan..semuanye atas dasar politik dan hak kepentingan peribadi semata2…

Suara mahasiswa selalu di ‘ignore’ yang diutamakan hny suara2  yng mengikut segala kehendak mereka..

Di mana hak kami sbg mahasiswa ????? contohnye la kn…

Konflik dalm PRK…Lbh baik tak payah wat PRK kot.. buang masa student je nk pegi mengundi.. last2 undian kami nie cam x gune langsung…Kami melantik pemimpin yang kami percaya bley membela nasib kami bukannye yang boleh membela ‘nasib BHEP’ kononny..

Jgn sampai tibe 1 masa di mana , student2 dah mula bosan dan jelak dgn drama yang x berkualiti langsung nie…

Sebagai student kita nie kne Elert n amek tau pasal kebajikan student sendiri..n ape yang berlaku disekeliling kite .. bukn asyik STUDY  je.Untuk berjaya bukn study je yg diperlukan…kehidupan dunia sebenar, bukan dunia di mana kite bley menghadapinye dgn study jer..Kemahiran Insaniah penting sgt…HARAP MAKLUM…

Pikir2kanlah dan renung2kanlah….

wassalam buat kali nie….


About musafirjalanan16

I'm proud to be muslim..how i discover this world is through the way of Islam... I changeable person depend on the situation... cz 4 my self i need to adapt wth the unexpected situation... So, let us know each other 4 a great Ukhwah Fillah.... Sebagai seorang muslim, peranan dakwah itu tertanggung atas bahu tiap2 dari mereka... Sesungguhnya, peliharalah peribadi dan keterampilan kita sebagai seorang muslim yang sejati... Bukanlah sekadar Islam atas dasar nama semata-mata, yang pada hakikatnya kita tidak mengenal apakah ISLAM yang sebenar... Renunglah sejenak ke lubuk hati yang paling dalam....adakah kita benar2 SAYANG DAN CINTA dengan sebenar-benarnya akan ISLAM. BANGKITLAH WAHAI SAUDARA!!!!! Sesungguhnya pengembaraan kita masih terlalu jauh, jangan kita berputus asa, sedangkan Allah tidak pernah berputus asa dengan kita...

Posted on February 6, 2010, in Minda Terbuka. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. waa, dayah!!
    cayok arr..
    berani lorr
    truskan usaha..besa la tu, prgrm dok tangguh2
    last2, prgm x berjalan dgn cantik, cm nmpakk kite yg wt x betul..

    nway, x akan dinamakan perjuangan selagi x ade kesusahan
    yg penting istiqamah dlm berjuang, tu yg utama..tau matlamat hidup kite..

    salam berjuang!!

    • musafirjalanan16

      mekasih jijah…4 ur support…
      mmg kite kne brani..kalo tak penyakit nie makin melarat n kite sbgai mahasiswa nie yang jd mngsa nye…

      anyway…nie jela medium yg ade utk luahkan ketidakpuasaan hati ini..

      sekian..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: