1 week = 2 accident


Innalillahiwainailaihirojiun…

tanggal 3 & 10 mei 2010..

ana terlibat dlm accident lg…

1st, 3/5/10..ana duduk di blkg , kwn ana yg bwk moto tu.. kami dilnggr oleh sebuah perdua Myvi di satu raoudaboud di serdang..

kami dalam perjalann nk g kilang coklat di sini…mengidam la katekn..cedera xla parah sgt cume phobia ckit la..kawan ana pinggang die sakit sgt, ana tangan n kaki ana, tahan jela..

bukn kecederaan luar tp lembam2..so cause uart bengkak sgt…

2nd, 10/5/10… kali ini teruk.. ana yang langgar org..ana drive..kat simpang 3, rasenyer dah toleh kiri kanan then belok kanan la,, tapi cmne leh x perasn ade sebuah motosikal nie..pecut laju jer sewaktu anan nk kuar belok..so…dgn takdir  Allah…berlaku la perlanggrn yang menybbkn ana trauma sgt nk drive lg…org yg ana lnggr tu teruk gak kaki die..bahagian buku lali die patah , terkoyak kaki die smpai nmpk tulang..then nie dh jd kes polis..

tp gne name mak name mase nk report tu sbb ana masih lesen P lagi, kalo dlm waktu nie.. lesen ana kne batalkan n kne gntung 5 tahun.. adui..parah kalo camtu..so cari la alternative lain…

Ya Allah… seram sgt…hanya Allah yg tau camne perasaan ble dhy langgr org nie… walaupun kite dah berhati2..tp kalau Allah kata’ kunfayakun’ maka jadilah.. sesuatu prkr tu..

sesungguhnya setiap perkara yang berlaku tu ada hikamh disebalik nyer n kifarah dosa buat kita..

Sampai disini sajalah untuk kali ini..

Harap ambil pengajaran drpd pengalaman ana ni. n doakan ana  selamat selalu..Amin…

wassalam..

About musafirjalanan16

I'm proud to be muslim..how i discover this world is through the way of Islam... I changeable person depend on the situation... cz 4 my self i need to adapt wth the unexpected situation... So, let us know each other 4 a great Ukhwah Fillah.... Sebagai seorang muslim, peranan dakwah itu tertanggung atas bahu tiap2 dari mereka... Sesungguhnya, peliharalah peribadi dan keterampilan kita sebagai seorang muslim yang sejati... Bukanlah sekadar Islam atas dasar nama semata-mata, yang pada hakikatnya kita tidak mengenal apakah ISLAM yang sebenar... Renunglah sejenak ke lubuk hati yang paling dalam....adakah kita benar2 SAYANG DAN CINTA dengan sebenar-benarnya akan ISLAM. BANGKITLAH WAHAI SAUDARA!!!!! Sesungguhnya pengembaraan kita masih terlalu jauh, jangan kita berputus asa, sedangkan Allah tidak pernah berputus asa dengan kita...

Posted on May 10, 2010, in Luahan Hati. Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. salam….
    dayah, sihat?

    betul ke ko accident??
    skrg dh ok lum…
    t’kejut aq bce ko nyer post nie…..
    aq harap ko b’tmbh sembuh….

    rndu ko….

    • musafirjalanan16

      wassalam..
      skrg x shat sgt ..demam..
      btul cek accident, berturut2 dlm 1 minggu tu mmg sx sngke sgt..
      benda nk jadi x leh nk wat pe2.. redha jer..
      skrg dh ok dh..

      miss u so much…ble la nk jmpe, mesti hang buzy study sokmo ..
      sush nk jumpe , padahal dekat jer ukm n upm tu.. huhhu..

      • alhamdulilah……….
        seronok dgr dh ok…..
        even mesti de luka2 lgi….
        mgkin de hkmah accident 2 nk b’laku….
        mge lbih b’hati2 pd mse akan dtg…..

        dayah, kte bkan kt ukm la…
        kte kan uitm….
        mmg x jauh klau de kndraan + mase n tau tmptnya…..
        insyaallah, di mjlis walimatulurus dayah nti kte jmpe la…
        andai waktu study nie x b’jmpe..
        heheheheheh……..
        kan dayah n jijah dh tau umh kte kan ner….
        meh la dtg, klau b’kesempatan…..
        sntiasa igt kt korg b’dua…..
        rndu sgt2…..
        : 0

      • musafirjalanan16

        thanks..
        owh kt uitm ker?? sme ngan yaya la ye[my roomate kt matrik]
        leh jer kalo kite trun KL kalo nk jumpe..
        psl walimatulurus tu.. mestila jemput tieka ….hehhee…tp 4 thun lg..
        insyaALLAH…

        u pn sme ok .. jgn lupe kalo nk mkn nasi minyak tu..

        emm.. leh gak kalo nk g umaheka… nati kite drive jer sne ngn jijah…
        tp waktu cuti or waktu raya ker..

        p/s: subcribe la my blog nie.. kalo ade post baru leh alert from email…=)

        pemberitahuan: silat kt cni , kiteorg ade dpt junior dr kmpk…anak guru cikgu syakirin gak cam kite…huuhu.. n excited pn cam kite..hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: